Tukihenkilö-, tukiperhe- ja lomakotitoiminta auttavat lapsiperheitä jaksamaan arjessa

Lapsiperheen elämä on antoisaa, mutta välillä myös vaativaa. Vapaaehtoisena Pelastakaa Lapsissa voit olla mukana auttamassa lasten ja nuorten arjessa tukihenkilönä, tukiperheenä tai lomakotina. Vapaaehtoistoiminta on keino auttaa lapsiperhettä silloin, kun perheen omat voimavarat ovat vähissä. Se tukee lasta ja hänen perheensä jaksamista.

Tukihenkilöt toimivat perheissä hyvin monenlaisissa tehtävissä: keskustelukumppanina, apuna lasten hoidossa ja kasvatuksessa, harrastuskaverina jne. Tukiperheet ovat tavallisia vapaaehtoisia perheitä, joilla on aikaa, tilaa ja lämpöä tukilapsille keskimäärin yhtenä viikonloppuna kuukaudessa. Lomakodissa lasten loma-ajat vaihtelevat kesällä muutamasta päivästä kahteen viikkoon. Lapset voivat käydä lomakodeissa myös muina loma-aikoina.

Vapaaehtoiset saavat tähän toimintaan valmennuksen sekä ammatillista tukea.

Raahessa toimii myös Pelastakaa Lapset ry:n Oulun aluetoimiston vetämää lapsiperheiden tukihenkilö- ja tukiperhetoimintaa. Raahen alueella on noin 20 tukihenkilöä sekä 20 tukiperhettä ja lomakotia. Tarvitsemme kuitenkin jatkuvasti uusia tukihenkilöitä, tukiperheitä ja lomakoteja mukaan toimintaan.

Oletko kiinnostunut toimimaan tukihenkilönä tai tukiperheenä?

Lue lisää tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnasta keskusjärjestön sivuiltaOulun aluetoimiston tukitoiminnan vastaavat,  jotka kertovan tukihenkilö-/tukiperhetoiminnasta kiinnostuneille myös mielellään lisää.

Haluatko hakea perheellesi/lapsellesi tukihenkilöä tai tukiperhettä?

Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta on aluetoimistojen koordinoimaa, joten ota yhteyttä tulee osoittaa Oulun aluetoimiston tukitoiminnan vastaaviin